home

Bangert Kunst filmproducties

  Wij maken filmproducties in eigen beheer; kunnen beschikken over eigen apparatuur / studio (Avid), en een goede samenwerking met een muziek-composer, voice-overs etc.                     Ons hoofddoel is het documenteren van kunst en cultuur: het filmisch vastleggen van gezaghebbende kunstenaars, exposities, cultuurverschijnselen. Voor de geschiedenis.
 
In maart 2006 maakten we een documentaire over de tentoonstelling van de inmiddels overleden Deense Cobra kunstenaar, Carl-Henning Pedersen, in het museum Jan van der Togt.  Daarin een prachtig optreden van Simon Vinkenoog, met het gedicht “Volmondig Ja”. Tevens in 2006 produceerden wij een museumvideo voor het Carl-Henning Pedersen & Else Alfeltsmuseum in Herning (Denemarken). Ook de opening en expositie van het werk van een ander voormalig Cobra-lid, Pierre Alechinsky, werd door ons vastgelegd.
In 2007 maakten wij voor het Kunstmuseum in Silkeborg (Denemarken) een korte documentaire over Asger Jorn.
 
 
In onze documentaires trachten wij op een directe en intieme manier de essentie van de kunstenaar en zijn kunst te verbeelden. Trachten wij door inspiratie te inspireren. De bezieling van de kunstenaar uit te drukken, en zo mensen dieper in contact te brengen met kunst.